Салати з кукурудзою: три смачних рецепти

Серед безлічі різних закусок, якими рясніє раціон сучасної людини, мабуть, провідне місце займають салати. Їх люблять практично всі люди за різноманітні смакові відтінки, велику кількість інгредієнтів, красиве зовнішнє оформлення. Сьогодні на полицях будь-якого магазину легко можна знайти кукурудзу в банках, яку виробники випускають в консервованому вигляді. У деяких супермаркетах ця злакова культура продається, як заморожений продукт.

Кукурудза — вірна помічниця домашніх господинь. Постійно маючи «стратегічний» запас цього продукту, вони надійно захищені від раптової навали несподіваних гостей, оскільки дуже швидко зможуть приготувати красиву закусочну страву. У кожній родині існує свій рецепт салату з кукурудзою, яким можна прикрасити не тільки святковий, але і повсякденний стіл.

Салат з кукурудзою, морквою і сухариками

Це дуже простий у виконанні, але дивовижно смачний салат з легким солодкувато-молочним смаком. Його можна приготувати нашвидкуруч, але ця нехитра страва мало кого залишає байдужим.

Інгредієнти:

  • Кукурудза (заморожена або консервована) — 250 грамів;
  • Морква — 2 шт. середнього розміру;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Сухарики з білого хліба — 2 пачки;
  • Майонез і сіль — залежно від смакових уподобань.

Викласти в сковороду заморожену кукурудзу, додати трохи рідини і рослинної олії. Зробити невеликий вогонь і дати потомитися зерняткам під закритою кришкою. Через кілька хвилин кукурудза повинна стати м’якою. Якщо використовується консервований продукт, то достатньо з банки злити рідину. Розігрівати її немає необхідності.

Почищену й помиту моркву натерти на крупній тертці. У салатник викласти морквину, кукурудзу, видавити часник, висипати сухарики, заправити майонезом, посолити, розмішати і можна відразу подавати страву до столу. Багатьом дуже подобається хрусткий ефект цього салату. Любителям розм’якшених сухариків рекомендується поставити страву на півгодини в холодильник.

Грибний салат з кукурудзою

Для такого салату знадобляться улюблені лісові ласощі — грибочки. Багато господинь мають домашні заготовки: відварні заморожені або консервовані гриби. Можна придбати в магазині баночку консервованих печериць.

Інгредієнти:

  • Гриби — 250 грамів;
  • Консервована кукурудза — 1 банка;
  • Цибулина — 1 шт .;
  • Болгарський перець (краще червоного кольору) — 2 шт .;
  • Огірки солоні — 3 шт .;
  • Майонез — за смаком.

Порізати подрібніше цибулину і підсмажити її на рослинній олії, поки вона не стане золотистого кольору. Потім цибулю остудити. Порізати гриби (одні люблять дрібно, інші — крупно), помістити в сковорідку і підсмажити протягом чверті години. Гриби також остудити. У салатник викласти грибочки з цибулею, порізані огірки та болгарський перець, кукурудзу, додати майонез, все перемішати. Гості напевно по достоїнству оцінять цей простий і ситний салат.

Салат «Соняшник»

Для святкового застілля відмінно підійде салат «Соняшник» з вишуканим смаком і ефектним зовнішнім виглядом. Ця страва виглядає як справжнісінька сонячна квітка.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 250 грамів;
  • Консервована кукурудза — 1 банка;
  • Варені яйця — 3 шт .;
  • Морква — 2 шт. середнього розміру;
  • Печериці (консервовані або мариновані) — 200 грамів;
  • Цибуля — 1 шт .;
  • Маслини — 10 шт .;
  • Великі чіпси — 1 банка;
  • Майонез, сіль — за смаком.

Куряче філе і моркву відварити, нарізати маленькими кубиками. Подрібнити цибулю, шампіньйони і яйця. Приготувати широке салатне блюдо, адже салат буде викладатися шарами. Перший шар — куряче філе, другий — морква, третій — печериці з цибулею, четвертий — яйця, п’ятий — консервована кукурудза. Кожен шар промащується майонезом. Маслини розрізати вздовж і укласти зверху, оформивши верхівку салату, як «насіння соняшнику». Чіпси викласти по колу у вигляді пелюсток. Все, страва готова. У цьому рецепті салату з кукурудзою всі інгредієнти прекрасно доповнюють один одного і можуть задовольнити смак найвибагливішого гурмана. Смачного!