Як приготувати звичайні млинці на молоці: покроковий рецепт

Тонкі млинці і налисники люблять усі, проте у кожної господині рецепт свій — хтось любить майже напівпрозорі, а хтось більш пишні. Звичайно ж, багато молодих господинь ще не визначилися зі своїм власним рецептом. Саме тому ми хочемо поділитися з вами фірмовим вдалим рецептом тонких млинців на молоці, який народився в результаті багатьох експериментів.

Млинці виходять ніжними, еластичними і смачними. З одного літра молока виходить близько 23-25 ​​тонких млинців.

Інгредієнти:

  1. 1 літр молока
  2. 2 яйця
  3. 2 ст.л. цукру
  4. Сіль (на кінчику чайної ложки)
  5. Сода (на кінчику чайної ложки)
  6. 3-4 ст.л. соняшникової олії
  7. Вершкове масло для змащування млинців (за бажанням)
  8. 270-280 гр. борошна (важливо дивитися на консистенціє тіста, борошна може знадобитися трохи більше)

Рецепт приготування тонких млинців на молоці

Крок 1

У каструлю наливаємо 1 літр молока, ставимо її на плиту на маленький вогонь. Доводимо молоко до теплого стану. Поки молоко нагрівається, розбиваємо в невелику ємність 2 яйця, додаємо 2 ст.л. цукру, сіль на кінчику ч.л. і все перемішуємо.

Крок 2

У ємність до яєць додаємо 2-3 ст.л. соняшникової олії і знову гарненько перемішуємо. Тепер з каструлі беремо стакан теплого молока і додаємо його в ємність, також додаємо соду на кінчику ч.л. і все перемішуємо.

Крок 3

Просійте борошно через маленьке ситечко в ємність до яєчної суміші і перемішайте. Муки зазвичай достатньо 270 гр. Однак у різних виробників борошно різне, тому його може знадобитися трохи більше.

Крок 4

Тепер отриману суміш додайте в молоко, що залишилось в каструлі, і перемішайте. Тісто за консистенцією повинно нагадувати негусті вершки. Залиште тісто на 15-30 хв. при кімнатній температурі, а потім ще раз перемішайте. За цей час всі компоненти тіста краще взаємодіють один з одним. Тісто стане більш однорідним, буде краще розтікатися по сковороді.

Крок 5

Тісто готове. Сковорідка змащена олією і нагріта! Можемо приступати до випікання млинців. Бажано випікати млинці на спеціальній млинцевій сковороді. Такі сковороди значно полегшують процес їх приготування. За рахунок них млинці не прилипають і їх легко перевертати. Рекомендуємо віддавати перевагу сковородам із середнім діаметром і обов’язково з товстим дном. Середнього розміру для того, щоб в млинці було зручно загортати різні начинки. А за рахунок товстого дна млинці добре пропікаються і не підгорає. Якщо ви плануєте використовувати звичайну сковорідку, то краще вибрати з більш низькими бортиками і товстішим дном.

Для початку пательню бажано добре відмити, розжарити як слід (не поспішайте) і вже гарячу протерти соняшниковою олією (свіжим салом) і ще розжарити з олією секунд 15. Після такої процедури млинці точно не будуть прилипати до сковороди. І пекти їх буде одне задоволення!

Крок 6

Ополоником акуратно налийте тісто на сковорідку, при цьому трохи її обертаючи, щоб тісто розподілилося рівномірно по всій поверхні. Тут вже від майстерності кожного залежить, якої краси і товщини млинець вийде! Коли печеться перший млинець, важливо обрати правильну температуру, щоб млинці не пригоріли і добре пропеклися.

Крок 7

Як тільки буде видно, що краєчки млинця підрум’янились, можете сміливо його перевертати. Перший млинець обов’язково спробуйте на смак та додайте за смаком сіль і цукор. Також у процесі випікання не слід забувати періодично перемішувати тісто, оскільки воно має властивість осідати.

Іноді запитують, що робити, якщо млинець при перевертанні рветься. На це є декілька причин:

  • Розводили в холодному молоці (можна трохи підігріти тісто, але трохи, щоб яйця не згорнулися, перемішати),
  • Мало додали яєць (додати в тісто одне яйце і добре перемішати),
  • Тісто рідкувате (додати пару столових ложок борошна і ретельно збити вінчиком, щоб не було грудочок).

Крок 8

На гарячі млинці скликаємо родичів і гостей і пригощаємо зі сметаною, варенням, згущеним молоком і з усім, з чим вони побажають! Смачного!