Желе із соку і вершків шарами

Желе — один з найбільш нескладних і улюблених усіма десертів. Не дивлячись на простоту, його можна зробити ошатним і святковим, один з варіантів — залити желе шарами, чергуючи сік і вершки (або молоко) в прозорих вазах. Соки рекомендую вибирати яскраві і ароматні, добре виходить з ягідних морсів. Готові напої вже солодкі, але краще додатково додавати цукор, справа в тому, що коли желе застигне, солодкість соку притупиться і смак десерту буде ненасиченим. Щоб шари вийшли максимально чіткими і акуратними, заливайте желе в формочки безпосередньо в холодильнику.

Інгредієнти (на 3 порції):

  • 1 стакан соку одного кольору (у мене сік манго)
  • 1 стакан соку іншого кольору (у мене сік вишні)
  • 1 склянка вершків жирністю (10-15%)
  • 3 ст.л. желатину
  • 3 ч.л. цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру або ванілін на кінчику ножа

Спосіб приготування

  • Нагріти в мікрохвильовці сік і вершки до 70-80 градусів, сік і вершки повинні бути гарячими, але не кипіти. Додати в кожну ємність по 1 ст.л. без верху желатину. Гарненько перемішати.
  • Желатин не відразу розчиниться, він буде липнути до ложки, до стінок і плавати грудками, нехай Вас це не лякає, все нормально, просто розмішуйте по колу хвилин 5, розтирайте його ложкою по стінках, потім дайте желатину в чашках розбухнути хвилин 5 і знову інтенсивно розмішуйте. Так за 2-3 підходи все повністю розчиниться. Додайте в усі чашки по 1 ч.л. цукру.
  • Здається, що додавати цукор і в без того солодкий сік зайве, але коли желе застигне солодкість соку значно притупиться, а смачним желе робить саме солодкість у поєднанні з кислинкою соку.
  • Все добре перемішати. У вершки додатково додати ванільний цукор або ванілін на кінчику ножа.
  • Перемішати. Спробуйте, смак повинен бути як у розтопленого пломбіру. У підготовлені креманки наливаємо перший шар желе, можна почати з соку або зі вершків на вибір. Перший шар повинен бути близько 1 см.
  • Ставимо креманки застигати в холодильник на 15-20 хвилин (або навіть довше). Наступний шар желе можна наливати тільки тоді, коли повністю застиг попередній. Порада: Зручніше заливати креманки вже в холодильнику, щоб поки переносите формочки вершки і сік не збовтують і не залишали кольоровий слід на скляних стінках інакше він так і застигне і наступний шар ляже на розлучення. Коли перший шар повністю застиг заливаємо наступний. Його ширина 0,5 см. На вершковий шар наливаємо сік, а на на сік — вершки. Охолоджуємо в холодильнику 15-20 хвилин (або довше).
  • Так чергуємо шари, поки креманки повністю не заповняться. А ось і чудовий результат!